Продавець ООО «Восточный Торговый Альянс» розвиває свій бізнес на Prom.ua 15 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1580 відгуків
"Східний Торгівельний Альянс"- Кондитерська сировина, прикраси та інструментарій, друк їстівних фото
+380 (95) 223-31-11
+380 (63) 465-31-11
+380 (97) 307-31-11
Додати відгук
Кошик

Секрети роботи з цукровою мастикою

Секрети роботи з цукровою мастикою

Щоб Ви змогли швидко і якісно навчитися працювати з мастикою, ми підготували для Вас максимально повну добірку корисних порад. Отже, приступимо!




Як правильно замішувати мастику?

Мастики бувають різні, і всі вони замішуються по-різному. Добре, якщо Ви придбали готову мастику. А якщо ні, то ми зупинимося докладніше на мастиці з маршмеллоу як на самій простий у приготуванні (якщо не знаєте, маршмеллоу – це жувальний зефір). Для приготування цієї мастики вам потребуеся, власне, сам зефір і цукрова пудра тонкого помелу, яка буде втручатися в розтоплену зефірну масу.
Готова мастика з маршмеллоу повинна бути однорідною, пружною і пластичною. Щоб домогтися такого результату, важливо не перегріти маршмеллоу (достатньо нагрівати зефір до того моменту, коли він почне набухати і плавитися). Якщо при замішуванні цукрова маса довго залишається липкою, не зупиняйтеся на досягнутому: продовжуйте вмішувати пудру до тих пір, поки не отримаєте масу потрібної консистенції. Якщо ж наша мастика, навпаки, виходить занадто жорсткою, злегка підігрійте її у мікрохвильовці, розімніть руками і продовжуйте замішувати. У разі, якщо цукрово-зефірна паста стала кришитися, додайте в неї крапельку води або лимонного соку, після чого знову продовжуйте заміс.


Як розкачати мастику?

Відомо два способи розкочування цукрової мастики: на стіл, посипати крохмалем або пудрою, і між листами поліетилену, змащеними олією. Єдиний мінус першого способу полягає в тому, що розкатаний пласт мастики доведеться «отлеплять» від поверхні столу і тримати на вазі. Тут на допомогу господиням приходить силіконовий килимок для мастики, який позбавить вас від проблем з розкочуванням. Якщо ви оберете другий варіант, вам потрібно буде зняти верхній шар поліетилену з розкатаної мастики, перевернути пласт, рівномірно покрити їм торт і тільки потім відокремити другий шар поліетилену. Однак тонкий поліетилен (наприклад, харчова плівка) для наших цілей підходить погано: тут треба використовувати щось товстіший і суттєвішого.


Що робити, якщо мастика весь час рветься?

Ймовірно, ви звикли розкачувати тісто для піци і керується принципом «чим тонше – тим краще». На жаль, з цукровою мастикою цей номер не пройде. Товщина шару повинна становити приблизно 2-3 мм (товщі теж не треба). У тонко розкатаної мастики є цілих два мінуси: по-перше, вона може порватися під час покриття торта, а по-друге, під нею будуть видні всі «огріхи» і нерівності вашого кулінарного шедевра.

Також можливо, що при замішуванні мастики ви використовували цукрову пудру «грубого помолу», в якій трапляються цілі кристали цукру. Тут вже нічого не поробиш: така мастика буде рватися навіть при розкочуванні.

Якщо пласт, яким покривали торт, все-таки порвався в самий відповідальний момент, не впадайте у відчай. Шви, латки та інші недоліки можна легко «заштукатурити» за допомогою широкої пензлики, змоченою у воді. Цієї пензлем тортик гладять до тих пір, поки його поверхня не стане ідеально рівною. А якщо під шаром мастики раптом виявляться бульбашки повітря, спробуйте проколоти її голкою в цих місцях, а потім акуратно загладити «дірочки». Ви напевно робили щось подібне, якщо вам хоч раз доводилося клеїти шпалери.

 

Як покрити торт мастикою рівному?

Уникнути некрасивих складок на боках» тортика дуже просто: треба всього лише розкачати цукрову мастику з великим запасом (мінімум 10-15 см) і так, щоб цей зберігався запас по всій окружності. Тоді мастика розтягнеться під власною вагою і ляже на торт рівне. Після цього візьміть круглий ніж для піци і акуратно відріжте «все зайве», залишивши про запас приблизно півсантиметра. Якщо «бортики» торта вийдуть хвилястими, вирівняйте їх за допомогою лопатки.


А якщо з-під шару мастики стало просвічувати підставу?

Швидше за все, справа у вологості: цукрова мастика до неї дуже чутлива. Або ви використовували «неправильні» коржі, або переборщили з просоченням торта, або не дотримувалися умови зберігання. Зберігати готовий торт необхідно в щільно закритій герметичній коробці або в поліетиленовому пакеті (і бажано не більше 2 діб).

Яким повинен бути сам торт (підстава)?

В якості підстави для торта рекомендується використовувати сухі бісквіти, масляні торти або покупні коржі. Що стосується крему під покриття, то найпростіше, мабуть, працювати з марципановою масою. Якщо ви не любите марципан, візьміть класичний масляний крем, варене згущене молоко або ганаш (шоколадно-вершковий крем). В цьому випадку вам доведеться поставити тортик на холод на кілька годин і тільки потім накладати шар мастики. Якщо крем не встигне повністю застигнути, на поверхні торта після покриття мастикою можуть утворитися некрасиві вм'ятини.

Ні в якому разі не використовуйте для заснування сметанний крем і всілякі просочення (цукровий сироп, лікер, кондитерський ром тощо). Пам'ятайте, що будь-яка мастика дуже швидко розчиняється при контакті з вологою. І ще, кондитерської струною не забудьте позбутися від підгорілих країв бісквіта, якщо не хочете, щоб ваше творіння мало непривабливий вид у розрізі.


Чим фарбувати мастику?

Краще всього, звичайно, використовувати спеціальні харчові барвники, їх легко ви можете знайти у нас на сайті. Замінювати барвники можна звичайними фарбами для великодніх яєць, але робити це потрібно обережно, так як до складу фарб для яєць зазвичай входить сіль, а наша мастика не повинна вийти солоною. Якщо ж ви категорично проти «всякої хімії» в їжі, спробуйте натуральні барвники: для зеленого кольору – сік шпинату, для червоного – сік буряка, для помаранчевого – морквяний сік. Вийде, звичайно, не так красиво, але зате нешкідливо на всі 100 %.

Найскладніше пофарбувати мастику в чорний колір. Для цього треба змішати цілих три барвника: синій (2 частини), жовтий (1 частина) і червоний (1 частина). Дуже важливо чітко дотримуватися пропорції, але і при цьому немає ніякої гарантії, що вийде потрібний нам відтінок – нейтральний чорний. Залежно від використовуваних барвників, він може бути злегка зеленуватим, злегка червонуватим або ж з фіолетовою ноткою.

Інший варіант отримання чорної мастики полягає в тому, що спочатку ви приготуєте коричневу (наприклад, з шоколадом або паленим цукром), а потім додасте в неї крапельку синього барвника.


Чи можна зберігати готову мастику?

Так, можна! У складі мастики немає нічого такого, що могло б зіпсуватися за кілька днів. Для зберігання мастику рекомендується гарненько упакувати в поліетилен або покласти в пластмасовий контейнер з кришкою. В холодильник цей контейнер ставити не обов'язково: мастику потрібно просто захистити від вологи та повітря, щоб вона не засохла раніше часу і не розмокла. До речі, недоиспользованную мастику з маршмеллоу можна зберігати в морозилці аж до 2 місяців.

Як «змусити» мастику блищати?

Щоб цукрова мастика, покриває ваш торт, блищала, м'яким пензликом нанесіть на неї шар медово-горілчаного розчину (мед і горілка у співвідношенні 1:1). Не хвилюйтеся: горілка швидко випарується і ніяк не вплине на смак і запах тортика.

Вищий пілотаж – фігурки з мастики

На самом деле из хорошо приготовленной пластичной мастики фигурки лепить ничуть не сложнее, чем из пластилина: особого таланта тут не требуется. Для того чтобы соединить разные части фигурок или приклеить украшения на покрытие из мастики, нужно лишь слегка смочить водой место склеивания. Для изготовления цветных фигурок необязательно использовать мастики разных цветов: можно вылепить фигурки из простой белой мастики, высушить их, а потом раскрасить сверху пищевыми красителями. Чтобы убрать с готовых фигурок остатки пудры или крахмала, «пройдитесь» по ним влажной кисточкой.

Удачных творений!


 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner