Знайомтеся - Кандурин!
Ефектний перламутровий пігмент Кандурин — робить будь-який кондитерський виріб блискучим і незабутнім! Незамінний для декорування тортів, тістечок, десертів на ювілеях, весіллях. Харчовий барвник Кандурин – порошкоподібний барвник, який використовується для нанесення золотого і срібного блиску на поверхні виробів з шоколаду, марципану, цукрової мастики, глазурі. Може забарвлювати і прозорі маси (желе, мармелад, гель, карамель).
КАНДУРИН - абсолютно новий тип колірних пігментів, зроблений з поширених і безпечних харчових барвників Е171 (діоксид титану) і Е172 (оксид заліза), осаджених на натуральний і інертний носій алюмосилікату калію (E555, слюда). Ці барвники сформовані у вигляді дрібних напівпрозорих пластинок, що забезпечують унікальну структуру і формують інноваційний і привабливий перламутровий блиск. Пігменти КАНДУРИН повністю відрізняються від звичайних поглотительных і металізованих пігментів, до цих пір використовуються в харчовій промисловості. Вони стійкі до високих і низьких температур, до кислотної та лужної середовищі, нейтральні за смаком і запахом, вільні від матеріалів, що викликають алергію. Пігмент легко видаляється з обладнання та посуду. КАНДУРИН можна поєднувати з будь-якими харчовими барвниками і отримувати різні відтінки, наприклад додавання Е153 (чорний вугілля) дає можливість регулювати інтенсивність сріблястого і золотистого кольорів. Кандурин чудово виглядає на мастиці і на шоколаді (або на шоколадній глазурі). Можна покривати виріб цілком, а можна окремі фрагменти (намистинки, сердечка, стрічки, банти і ін). Також можна використовувати на айсинге. Можна фарбувати і прозорі маси (напої, желе, мармелад, гель, карамель). Для цього КАНДУРИН може бути введений безпосередньо в масу продукту, як звичайний колірної наповнювач, на будь-якій стадії виробничого процесу. Середа при цьому повинна бути, по можливості, найбільш прозорою. Результат - блиск з самої глибини продукту.
Існує два способи нанесення кандурина на виріб.
СУХИЙ спосіб - просто занурюєте пензлик в баночку і з цією сухою пензлика стряхиваете фарбу на поверхню. Якщо це мастика або айсинг. можна ще пензликом повозити зверху обсипалася фарби. Виходить суцільне покриття блискуче. На крем просто стряхиваете, так як возити нього пензликом не виходить. Сухий спосіб краще застосовувати на великих поверхнях. На обтягуванні торта мастикою. Можна їм покривати і листочки з мастики.
РОЗЧИН - берете кілька крапель горілки і додати невелику кількість кандурина. Перемішуєте і пензликом нанести на дрібні мастичні вироби. Так можна фарбувати краю у квітів з мастики, промальовувати прожилки листя, покривати кільця на весільних тортах.
Приємного прикраси!
- Як правильно темперувати шоколадОсь уже скільки років шоколад є найдивовижнішим на планеті їстівним інгредієнтом. За рахунок зміни його температури з ним відбуваються неймовірні метаморфози. Поговоримо сьогодні про темперування.