
Какао-порошок алкалізований 22/24 — Італія — 1 кг
- Немає в наявності
310 ₴
- +380 (63) 465-31-11
- +380 (97) 307-31-11
Какао — дуже смачний напій. Після проведених досліджень стало доповнено відомо, що какао-порошок має також корисні властивості. У складі какао-порошка міститься теобромін — алкалоїд, що має бадьорливі властивості, але м'якший, ніж, наприклад, кофеїн. Какао корисне ті людям, які не можуть вживати каву. Теобромін майже не впливає на нервову систему, але дуже активно стимулює дихальну систему, а також серцево-судинну. Какао-порошок дуже корисний у разі бронхіальної астми, а також слугує захистом зубам від негативного впливу цукру.
ТОВ "Східний Торговий Альянс" пропонує Вам рецепт смачного торта з використанням какао-порошку.
Торт «Панчо»
Інгредієнти:
Бісквіт для торта Панчо
5 великих яєць
1 1/2 склянки цукру
4 ст.л. какао
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. лимонного соку
1 1/2 склянки борошна
Крем
800 г 20-30% сметаны
1 склянка цукру
2 ч. л. лимонного соку
1 банка консервованих ананасів
1 склянка волоських горіхів або рубаного мигдалю
75 г темного шоколаду
Спосіб приготування
- Відокремити білки від жовтків. Білки збити у пишну піну з дрібкою солі. Збивати до стійких піків.
- Жовтки збити з цукром, поки маса не збільшиться в об'ємі та не стане білою. Додати четверту частину білків, перемішати. Потім всипати просіяне борошно з розпушувачем і лимонний сік.
- Акуратно вмішати інші білки, перемішуючи лопаточкою в напрямку зверху вниз.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Тісто розділити на дві миски. Одна частина буде трохи більшою. У більшу частину додати какао, обережно перемішати. Заповнити тестом 2 форми та піч 20-25 хвилин. Перевірити на готовність зубочисткою — вона має виходити сухою з центру.
- Тим часом приготувати крем — збити сумішену з цукром до консистенції легкого пишного крему. Збивати потрібно до повного розчинення кристалів цукру. Час збивання залежатиме від якості та жирності сметани. Крем має вийти легкий і пишний, тримати форму. Якщо не загущує, можна додати пакетик закріплювача для вершків.
- Готові коржі дістати з форми, відокремивши їх ножем від стінок, остудити. Шоколадний корж розрізати вздовж навпіл, залишивши знизу 1.5-2 см основу.
- Світлий бісквіт і залишок шоколадного порізати невеликими кубиками 2-3 см.
- Корж — основа змастити сметановим кремом. Посипати горіхами та дрібно нарізаними ананасами.
- Потім почати складання торта: викласти шар шматочків бісквіту, змастити сумішевим кремом, посипати горішками й ананасами.
- Повторювати, поки не закінчиться бісквіт і крем. Торт має вийти у формі купола.
- Після того як усі шари укладені, обмазати сміттєвою, що залишилася. Можна поставити торт у морозилку на 20 хвилин. Крем зверху схопиться й шоколад швидше застигатиме, коли прикрашатимете.
- Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі (вмикайте по кілька секунд за раз і розмішуйте). Полити розтопленим шоколадом зверху.
- Поставити в холодильник просочитися хоча б на 4 години, краще на ніч.
- Ціна: 310 ₴