Чемпіонат світу серед кондитерів у Франції
У кондитерів свої ігри. Деякі – олімпійські, як ось цей Кубок світу, який щорічно проходить в Ліоні, у Франції, починаючи з 1989 року.
У минулому 2013 році в конкурсі взяло участь 22 команди по три людини від 22 країн.
Кожна команда складалася з трьох учасників, у яких було всього 10 годин на те, щоб приготувати десерти з морозива і шоколаду, а також три скульптури з льоду, цукру та шоколаду і красиво їх подати. Робота кухарів оцінювалася за такими критеріями, як смак, манера виконання, акуратність, час, самоорганізація, фінальна презентація. За підсумками Чемпіонату перше місце посіла Франція, Японія та Італія – друге і третє відповідно.
Вашій увазі приклади деяких робіт від великих майстрів кондитерського мистецтва з чемпіонату "Coupe du Monde de la Pâtisserie"!
- Як правильно темперувати шоколадОсь уже скільки років шоколад є найдивовижнішим на планеті їстівним інгредієнтом. За рахунок зміни його температури з ним відбуваються неймовірні метаморфози. Поговоримо сьогодні про темперування.