Новинка!!! Кейкпопсы - Кульки з бісквіту на паличці. Рецепт
Новинка цього сезону - маленькі тортики, які тримаються на паличці (кейк попси, "cake pops"). Ці оригінальні торти на паличках особливо актуальні, коли на святі присутні діти. Великий барвистий "чупа-чупс" викликають у малюків набагато більше захоплення, ніж безформний шматок торта на тарілці.
Хотілося б відзначити, що цей десерт користується популярністю не тільки у дітей, їм із задоволенням ласують і дорослі.
Існує безліч ідей подачі Cake Pops як на дні народження, такк і на весіллях: з них складають солодкі "букети" в стаканчиках і вазочках, кладуть на тарілку кулькою вниз, встромляють в спеціальну підкладку з пінопласту, споруджують химерні конструкції, прикрашають весільний торт, дарують гостям в якості солодкого компліменту і т. д. Їх навіть використовують у ролі розсадження карток!
Рецепт!
Інгредієнти:
Виходить: 20 - 30 штук
-
1 бісквіт
-
2-4 ст. л. джему або варення (полуничне, абрикосове і т. д.)
-
Для прикраси
-
молочний, гіркий або білий шоколад
-
цукрове драже
-
посипка цукрова
-
дрібно нарубані горішки
-
шпажки або палички
Спосіб приготування
-
Підготовка:20 хв "Приготування:1ч" Загальний час: 1ч20мин
-
Бісквіт розкришити в миску. Змішати з варенням. Суміш повинна бути липкою, щоб з неї можна було зліпити кульки. Накрити масу харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 20 хвилин.
-
З отриманої маси скачати кульки розміром з волоський горіх. Катати кульки краще вологими руками. викласти кульки на деко для випічки і прибрати в морозилку на 30 хвилин.
-
Тим часом, розтопити шоколад на водяній бані. Ви можете використовувати молочний, гіркий або білий. Вийняти кульки з морозильника.
-
Паличкою або шпажкою зробити отвір в середині кожної кульки . Потім занурити паличку в розплавлений шоколад, а потім увіткнути в кульку. Повторити з рештою кульками, потім знову прибрати в морозильник на 20 хвилин, щоб палички добре схопилися всередині кульки і кульки не падали.
-
Потім вийняти кульки з морозилки, тепер можна прикрашати! Опустити кожен кульку на паличці в розтоплений шоколад. Потім викласти на тарілку або встановити вертикально, щоб шоколад застиг. Щоб встановити вертикально, можна увіткнути палички в перевернутий друшляк, тоді вони залишаться ідеально круглим.
-
Поки шоколад не застиг, можна прикрасити кульки кольоровим драже, посипкою або горішками. Можна просто посипати тертим шоколадом, кольоровим цукром, товченим печивом, кокосовою стружкою.
- Як правильно темперувати шоколадОсь уже скільки років шоколад є найдивовижнішим на планеті їстівним інгредієнтом. За рахунок зміни його температури з ним відбуваються неймовірні метаморфози. Поговоримо сьогодні про темперування.