Продавець ООО «Восточный Торговый Альянс» розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1559 відгуків
"Східний Торгівельний Альянс"- Кондитерська сировина, прикраси та інструментарій, друк їстівних фото
+380 (95) 223-31-11
+380 (63) 465-31-11
+380 (97) 307-31-11
Додати відгук
Кошик

Зелений чай Матча — Sosa — на вагу

  • В наявності

9,70 ₴/г

Мінімальна сума замовлення на сайті — 150 грн

+380 (95) 223-31-11
  • +380 (63) 465-31-11
  • +380 (97) 307-31-11
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Зелений чай Матча — Sosa — на вагу
Зелений чай Матча — Sosa — на вагуВ наявності
9,70 ₴/г
+380 (95) 223-31-11
  • +380 (63) 465-31-11
  • +380 (97) 307-31-11
Опис
Інформація для замовлення

Чай матча — унікальний продукт. Його вирощують не тільки в Японії, але й у Китаї та в інших регіонах східної Азії. Знайти його в нашій країні не так просто. До того ж це досить корисний і тому недешевий продукт. Найчастіше для приготування потрібна зовсім невелика порція цього зеленого порошку. А що саме можна приготувати з порошком щогли, ми сьогодні розповімо Вам.

У чому користь чаю матча.

Кажуть, що одна чашка чаю матча дає стільки ж користі організму, скільки 10 чашок звичайного зеленого чаю. Все тому, що чай матча містить у 137 разів більше антиоксидантів, ніж звичайний зелений чай. У чашці матча приблизно стільки ж кофеїну, скільки в чашці кави, проте різниця в тому, що цей чай містить ще й L-теанін. А разом, ці речовини не тільки надають енергію, але й не підвищують нервозність, як це робить кава. Добавок до всього, недавнє дослідження показали, що матча підвищує фізичну витривалість на 24%.

Сьогодні ми розповімо, як і навіщо використовувати чай матча в кулінарії. 

Рецепт шоколадного тарту з чаєм матча

Інгредієнти:

Шоколадне тісто:

  • 1-1/2 чашки нерафінованого борошна
  • 1/4 чашки какао-порошка
  • 1/2 склянки цукру або натурального цукроззамінника
  • 1/4 чайної ложки дрібної морської солі
  • 8 столових ложок вершкового масла (нарізаного охолодженого)
  • 2 великі яєчні жовтки (кімнатної температури)
  • 2 столові ложки жирних вершків (охолоджених)
  • 1/2 чайної ложки екстракту ванілі

Начинка з чаєм матчу:

  • 2 склянки молока
  • 1 склянка кокосового молока або вершків
  • 3 великі яйця
  • 2/3 чашки цукру
  • 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 2 столові ложки чаю матча
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • 1/4 чайна ложка екстракту мигдалю
  • щіпка мускатного горіха
  • 1/8 чайної ложки дрібної морської солі

Для декору:

  • порошок матча
  • Шоколадні печива (за бажанням)

Приготування:

Шоколадна основа: змішайте борошно, какао, цукор і сіль у чаші кухонного комбайна/блендера. Додати вершкове масло. Збивати, поки суміш не стане схожою на борошно. Додайте жовтки, вершки та ваніль (поки суміш не стане злегка розсипчастою).

Розкачайте тісто на пергаменті в 6-дюймовий круглий диск. Оберніть щільно кухонною плівкою й охолодіть упродовж 30 хвилин (а можна й залишити до 2 днів).

Розкачайте охолоджене тісто, сформуйте дно та бортики у формі. Розігрійте духовку до максимальної температури. Випікайте основу з вантажем. Випікайте впродовж 20 хвилин, приберіть вантаж. Продовжуйте піч, поки основа повністю не висохне (ще приблизно 5-8 хвилин).

Начинка з чаєм матчу: поки основа міститься в духовці, підігрійте молоко та кокосове молоко/вершки в середніх розмірах каструлі на середньому вогні, до кипіння приблизно 5 хвилин. Тим часом збийте яйця, цукор, кукурудзяний крохмаль, ваніль порошок чаю матча, мускатний горіх і сіль у середніх розмірах мисці.

Акуратно змішайте теплу молочну суміш і яєчну. Поверніть суміш у каструлю та варіть на середньому вогні, постійно помішуючи дерев'яною ложкою (що залишає дно каструлі), поки заварний крем не загусне — приблизно 4-6 хвилин. Дістаньте основу з духовки та залийте заварним кремом (не остуджуючи). Пекіть доти, поки крем не затвердіє по краях, а в центрі нехай злегка погойдується під час струшування (12-15 хвилин). Охолодіть до кімнатної температури (приблизно 2 години).

Подача: присипте охолодний пиріг чаєм матча та прикрасьте шоколадними печивами.

Рецепт безглютенового торта з цукіні та чаєм матча

Трав'янисто-зелений вершковий крем у поєднанні із шоколадними шарами тіста з цукіні з горіховим борошном — можете собі уявити, який фурор зробить таку страву в гостей.

Інгредієнти:

Тесто:

  • 550 г цукіні
  • 2 чашки (430 г) коричневого (тростинного) цукру
  • 4 великі яйця
  • 1⁄2 чашки (120 мл) соняшникової олії або іншої нейтральної олії
  • 1⁄2 склянки (120 мл) молока
  • 2 чайні ложки (20 мл) ванільного екстракту
  • 1 1⁄2 склянки (120 г) какао-порошка
  • 1 3⁄4 чашки (230 г) нерафінованого борошна на Ваш вибір
  • 1⁄2 чашки (80 г) рисового борошна
  • 1 столова ложка + 1 чайна ложка (16 г) розпушувача
  • 1 чайна ложка дрібної морської солі

Крем:

  • 550 г вершкового сиру (кімнатної температури)
  • 8 столових ложок (115 г) несоліної олії (розм'якшеної)
  • 1 3⁄4 чашки (200 г) цукрової пудри
  • 2 столові ложки + 1 чайна ложка (12 г) лікеру
  • 1/4 чайної ложки дрібної морської солі
  • шоколадні чипси або стружка для прикрашання

Як готувати:

Попередньо нагрійте духовку до 175 oC. Візьміть форму діаметром 20 см і виріжте три кола пергаменту відповідних розмірів. Укладіть на дно пергамент, змастіть краї форми вершковим маслом і присипте какао (лише струсіть).

Наріжте цукіні, натріть їх на середній тертці. Має вийти 2 чашки натертих кабачків. У великій мисці збийте коричневий цукор, яйця, олію, молоко та ванільний екстракт однорідності.

У середній мисці просійте разом порошок какао, борошно, рисове борошно, розпушувач і сіль. Напіввину суміші борошна змішайте з яєчною сумішшю до однорідної маси. Потім додайте терті кабачки, перемішайте до отримання однорідної маси. Потім додайте і грудну суміш, що залишилася.

Розділіть тісто на три частини, вилийте в форми, розподіліть рівним шаром. Пеките коржі до готовності (пока верхівка не підрум'янеться, а зубочистка з центру виходитиме злегка вологою) — 30-40 хвилин. Дайте коржам охолонути повністю у формі (хоча б 1 година). Коржі можна зберігати до 1 дня в холодильнику, обгорнутими в кухонну плівку.

Щоб приготувати крем: змішайте всі інгредієнти в чаші міксера/блендера. Збивати крем на низькій швидкості, поступово збільшуючи до середньої, до гладкої, легкої та пухнастої текстури (2-3 хвилини).

Почнемо складання: кладемо перший корж на сервірувальну дошку або велику страву, за допомогою шпателя або ножа для олії викладаємо приблизно чверті крему рівним шаром. Кладемо другий корж і повторюємо свої дії. Після останнього коржу покриваємо торт кремом повністю — боки та верхівку. Якщо хочете, прикрасьте верхівку торта шоколадними чипсами або стружкою, посипте чаєм матча або викладіть їстівні золоті листи з мастики або марципана (другом завалилися) — за поєднанням квітів вийшло б ідеально.

Залиште торт у холодильнику на годину. Для подавання наріжте на величезні шматки (впевнею, буде з'їдено до останньої крихти) за допомогою гострого ножа, попередньо обдатого окропом. Найкраще сісти торт упродовж 1-2 днів.

Рецепт морозива з чаєм матчу

Матча добре поєднується як із м'ятою, так і з шоколадом, тож спробуйте поексперементувати з цими добавками — смак у десерту вийде просто дивовижно збалансованим. Вам сподобається свіжість, яку додає м'ята та доречна легка гіркота чорного шоколаду. Ви не зможете випустити ложки з рук, поки не дістанете морозиво до останньої краплі.

Необхідне обладнання:

  • сотейник із товстим дном
  • термометр або лопатка з термометром
  • потужний блендер
  • електронні ваги

Якщо ви маєте побутовий фрізер або мороженицю, це неабияк спростить процес приготування.

Інгредієнти:

  • Яєчний жовток — 51 г (3 жовтки)
  • Вершки (10%) — 230 г
  • Сливки (35–38 %) – 255 г
  • Цукрова пудра — 85 г
  • Чай матча — 11 г

Приготування:

Вершки (10%) підігріти в сотейнику до 40 градусів. Додати попередньо збиті з цукровою пудрою жовтки. Довести до 82 градусів.

Додати чай і ретельно перемішати за допомогою блендера. Перелити в тонкостінну ємність і поставити в миску з льодом. Після залишити дозрівати в холодильнику на 12-20 годин.

Збиті до м'яких піків вершки з'єднати з достиглою сумішшю. Перемішати до однорідності віночком.

Заморозити або за допомогою морозивниці, або помістивши суміш у максимально плоску ємність і відправивши в морозильну камеру, встановлену на найнижчу температуру. (Ві другому випадку необхідно 4-5 разів через кожні 30-40 хвилин виймати суміш із морозильної камери та ретельно перемішувати блендером, після чого залишити в морозильній камері до повної заморожування). Час приготування залежить від температури та посуду, у якому є продукт (не менш ніж 12 годин). Ідеальна температура для подавання — мінус 13 градусів.

  • Ціна: 9,70 ₴/г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner